IICH Groningen - Stichting Ruitersport Noord Nederland

Eurohal Zuidbroek stampvol tijdens laatste dag IICH Groningen

Voor IICH Groningen stond vanavond de allerlaatste rubriek op het programma, tijdens de CSI2* Grand Prix 1.45m. Longines Ranking Competition deden topruiters van over de hele wereld mee.

Lees verder

Bomvolle tribunes tijdens Internationaal CSI1* & CSI2* rubriek

Bomvolle tribunes tijdens Internationaal CSI1* & CSI2* rubriek Van 3 t/m 5 januari staat de Eurohal van Zuidbroek in het teken van de Internationale springconcoursen. De komende dagen geniet je o.a van diverse CSI1* en CSI2* rubrieken, de sixbars en spectaculaire shows. Inmiddels zitten de eerste twee dagen internationale paardensport erop, we blikken graag even met je terug!

Lees verder

Internationaal springen trekt groot publiek in Zuidbroek

Internationaal springen trekt groot publiek Van 3 t/m 5 januari staat de Eurohal van Zuidbroek in het teken van de Internationale springconcoursen. De komende dagen geniet je o.a van diverse CSI1* en CSI2* rubrieken, de sixbars en spectaculaire shows.

Lees verder

Drukte tijdens showavond IICH Groningen

Na een korte break stond vandaag de jaarlijkse showrubriek op het programma met de finale B / ZZ Paarden met als hoofdprijs een paardentrailer, de KNHS Voltige Cup en diverse showrubrieken waaronder een kür op muziek van Christa Larmoyeur en haar toppaard Aston Martin.

Lees verder

Zuidbroek in teken van finales springen

2018 is bijna voorbij en daarmee komt ook de 57e editie van IICH Groningen bijna tot een eind, er staan nog een aantal spectaculaire dagen op het programma met een showdag en CSI1* en CSI2* Internationaal springen! Vandaag stond dan ook volledig in het teken van de kleine én grote finale Nationaal springen in de klasse M, Z en ZZ.

Lees verder

Hengstencompetitie Zuidbroek

Vandaag waren de knapste hengsten van Nederland aan de beurt om in de ring te verschijnen. We begonnen om 10.30 met de Anemone Hengstencompetitie voor dressuurpaarden.

Lees verder

Hilde Veenstra en Renzo Zoer scoren in Zuidbroek!

Vandaag stond Indoor Groningen volledig in het teken van jonge paardensportfans. De ponyruiters reden een L t/m ZZ parcours die bestond uit 16 rubrieken.

Lees verder

Monsterscores in Kür bij Categorie 1 Dressuur

Op 22 december stond Indoor Groningen volledig in het teken van dressuur op het allerhoogste niveau.

Lees verder

Finale L-Klasse Springen

Na een succesvolle dag én avond in de Eurohal blikken we terug op deze eerste finaledag in Zuidbroek.

Lees verder

Ruiters en amazones strijden om plek in L-Klasse finale

Vandaag stond de L-Klasse springen op het programma. Een gezellige dag waarbij de ruiters en amazones streden om een plek in de finale op vrijdagavond. De dag is verdeeld over 6 rubrieken.

Lees verder

Willemiek Huisman beste amazone B-klasse

Vandaag stond de Eurohal in Zuidbroek volledig in het teken van B Springen! Een succesvolle dag met vele enthousiaste ruiters en amazones verdeeld over 6 rubrieken.

Lees verder

Succesvolle start Hengstenkeuring & Youngster Christmas Auction

Vandaag zijn we van start gegaan met de 57e editie van het IICH Groningen, het meest veelzijdige paardensportevenement van het Noorden! We zijn één dag eerder begonnen vanwege de AES Hengsten- en opwaardeerkeuring en de ‘Youngster Christmas Auction’.

Lees verder

Eerste editie Youngster Christmas Auction Groningen en AES Hengstenkeuring

Dit jaar beginnen we één dag eerder met het IICH Groningen! Want... Op 18 december 2018 geniet je van de Youngster Christmas Auction! Een veiling van 3 t/m 5 jarige paarden! Tijdens deze avond is de entree gratis en geniet je ook nog van een leuke show met Adelinde Cornelissen en Rolf-Göran Bengtsson!

Lees verder

Overweldigende opgave 57e editie IICH Groningen

In de eerste week van november ging de inschrijving voor de 57e editie van het IICH Groningen van start. Dit bleef niet onopgemerkt bij de ruiters en amazones, want wij ontvingen een overweldigend aantal aanmeldingen! Met name op woensdag 7 november was het om 7.00 uur druk op inschrijfmodule.nl. De klasse M springen paarden zat binnen 10 minuten vol, en de klasse Z zat maar liefst binnen 6 minuten vol! Wat ons betreft een heel groot succes. De startlijsten staan inmiddels online!

Lees verder

Are you ready to shine at IICH Groningen?

Het vraagprogramma voor de CS1* & CSI2* van 3 t/m 5 januari is goedgekeurd! De CSI2* bevat twee ranking proeven.

Lees verder

Floor Vos met twee paarden finalist DCIG Competitie

Floor staat met twee paarden (Indiana-Linda DFV en Happy-Feet DFV) in de finale van de DCIG competitie. Zij zal tijdens de 57e editie van het IICH Groningen aan start komen in de klasse Men Z. De amazone is enorm trots op haar paarden en was zeer te spreken over de selectie wedstrijden van het DCIG ‘mooie locaties, goed georganiseerd met sterke concurrentie’ vertelt Floor enthousiast. Beide paarden plaatsen zich na de 3 selectie wedstrijden op de nummer 1 positie in hun klasse.

Lees verder

Inschrijvingen succesvol verlopen!

Vorige week zijn we van start gegaan met de inschrijvingen voor IICH Groningen 2018/2019. Wat weer een enorme belangstelling voor ons concours!

Lees verder

De inschrijvingen gaan bijna los!

Spannend! Volgende week gaan we los met de inschrijvingen voor het springen en dressuur! Bent u er bij?

Lees verder

Voorbereidingen IICH Groningen 2018/2019 in volle gang!

Het duurt niet lang meer voordat de 57e editie van IICH Groningen van start gaat! Wij zijn inmiddels al druk bezig met de voorbereidingen van het concours en ook de DCIG competitie is van start gegaan!

Lees verder

Nederlanders beginnen sterk aan IICH Groningen

05-01-2018
Donderdag 4 januari zijn de internationale rubrieken van start gegaan tijdens IICH Groningen. Met als afsluitende rubriek het 1.40m waarin Albert Zoer iedereen het nakijken liet. Op www.stegen.net en www.horses.nl is van alles te vinden over deze eerste zeer geslaagde internationale dag van IICH Groningen. Nieuwsgierig naar de uitslagen? Klik dan hier.

Vandaag gaan wij vanaf 10.00u weer van start. Zeker vanavond is het de moeite waard om naar de Eurohallen te komen, om 18.30u starten wij de avond met een klassieke 1.40m rubriek en gaan dan door met de altijd spectaculaire six bars, hoe ver zullen de ruiters dit jaar komen?  In Zuidbroek heeft Remco Been al wel eens de 2.20m gehaald, zal iemand dit vanavond weten te evenaren? Wij zullen zien, daar wil jij toch bij zijn? Tot straks!

4 januari start internationale rubrieken!

03-01-2018
Vanaf morgen staat IICH Groningen in het teken van de internationale springrubrieken, via deze link zijn de startlijsten te vinden en de uitslagen realtime te volgen. Bekende namen als Albert Zoer, Wiljan Laarakkers en natuurlijk onze eigen Jur Vrieling zullen allemaal aan de start verschijnen. Met dik 280 starts uit 14 verschillende landen is en blijft IICH Groningen een uniek evenement in Noord Nederland, zorg dus dat je erbij bent!

Donderdag 4 januari, zullen jongeren van diverse middelbare scholen uit het noorden een tour krijgen van dit prachtige evenement, vooraf konden zij zich hiervoor opgeven. De scholieren krijgen een rondleiding en een presentatie van de voorzitter, met als kers op de taart, als het mogelijk is, een meet en greet met een bekende ruiter of amazone! Bedankt provincie Groningen voor het mede mogelijk maken van deze dagen! De jeugd heeft de toekomst, ook in de paardensport!

Bomvolle tribunes en goede sfeer tijdens de Hengstencompetitie

02-01-2018
De Anemone Horsetruck en Blom Hengstencompetitie zorgde weer voor ouderwets afgeladen en volle tribunes in de Eurohal tijdens IICH Groningen te Zuidbroek. De prachtige en imposante dressuurhengsten maar zeker ook de springhengsten wisten het publiek zeker weer te boeien. “Een prachtig onderdeel van het IICH Groningen programma” aldus de voorzitter Aaldert de Vrieze.

In de klasse M van de Anemone Horsetruck competitie wist met name de Totilas nazaat te imponeren. Total U.S. met zijn amazone Dinja van Lieren wist de rubriek op zijn naam te zetten maar Henkie met Adelinde Cornelissen kwam toch erg dicht in de buurt en was minstens zo boordevol swung als de winnaar van de rubriek.

De Blom B.V. hengstencompetitie ging van start met de klasse L, met 15 foutloze combinaties.
Lennard de Boer kwam ten val in het parcours en wou zijn hengst wat vertrouwen inboezemen op het voorterrein helaas ging dat iets anders dan verwacht en kwam Lennard onfortuinlijk ten val, per ambulance is hij naar het ziekenhuis gebracht met naar verwachting een gebroken sleutelbeen en een lichte hersenschudding. Lennard de Boer zou ook in de klasse M uitkomen met zijn paard Heineken VK VDL, Marcel de Boer heeft dit voor hem overgenomen en zeker niet onverdienstelijk, de combinatie wist de barrage te halen en eindigde als 5e. Winnaar van het M was de hengst Highway M TN, gereden door Zoï Snels.

Morgen komen de eerste internationale deelnemers aan in Zuidbroek, vanaf donderdag zullen zij schitteren in Zuidbroek. Maar eerst nog morgenavond de spectaculaire showavond, zeker de moeite waard om daarvoor naar het IICH Groningen te komen, de Stichting Ruitersport Noord Nederland zal deze avond op ludieke wijze aandacht schenken aan de nieuwe Gemeente Midden Groningen. Bij deze roepen wij dan ook alle inwoners van de nieuwe gemeente om zeker aanwezig te zijn! Wil je in de tussentijd de uitslagen nog even in alle rust bekijken of de startlijsten even inzien? Klik dan hier

2 januari hengsten in de hoofdrol!

2-01-2018
Vandaag staan de hengsten prominent vooraan tijdens IICH Groningen. Zowel in de dressuur als in het springen zullen de deelnemers de strijd met elkaar aangaan in de Anomone Hengstencompetitie en de Blom Hengstencompetitie. De eerste rubriek is zojuist verreden met een prachtige winnaar namelijk de hengst Total U.S. met zijn amazone Dinja van Liere in de klasse M. Klik op deze link voor het programma van vandaag. 

3 januari showavond

Nog geen plannen voor 3 januari? Kom dan zeker naar de showavond van IICH Groningen! Klik hier voor de flyer boordevol informatie. 

Dagindeling DCIG competitie 30 december 2017

Klik hier voor de dagindeling van de DCIG competitie tijdens IICH Groningen te Zuidbroek. Hou vooral de website in de gaten, voor eventuele wijzigingen in het programma. Er is nog een mogelijkheid om vroeg in de ochtend de baan te verkennen, van 07.30u tot 08.50u. 

Dagindeling pony rubrieken en het O&Ki junior Horse event, powered by Groningen Seaports

25 december 2017
Op woensdag 27 december staat de hele dag in het teken van de ponyruiters, om 08.30u zal de eerste deelnemer de ring betreden. Nieuwsgierig naar de dagindeling? Klik dan hier
Wil je graag overnachten met je pony en kom je tweede Kerstdag aan? Aanmelden in de hal kan tussen 20.00u en 20.30u.
Het O&Ki junior Horse event, powered by Groningen Seaports start om 13.00u, klik hier voor de poster met meer informatie. Graag tot woensdag allemaal!

Terugblik eerste dagen IICH Groningen

25 december 2017
De eerste 5 dagen IICH Groningen zitten erop, B en L springrubrieken, prachtige top dressuursport en spectaculaire mensport. Met name bij de dressuur en de menrubrieken zaten de tribunes afgeladen vol. Wat een gezelligheid weer in Zuidbroek!

3 groepen B ruiters beten de spits af dit jaar, als beste combinatie mocht Janina de Boer met Pepper aantreden. Ook tijdens de L rubrieken gingen 3 volle groepen de strijd met elkaar aan gedurende 2 dagen. De grote L finale werd gewonnen door Maureen Bonder op Hacarinda, die na een supersnelle foutloze rit alle concurrentie achter zich liet. Natuurlijk werd ook dit jaar weer een showrubriek verreden tijdens de finale avond van de L rubrieken. Sommige ruiters hadden er echt heel veel werk van gemaakt, zo vloog Winnie de Pooh door de baan en was er en deelnemer die zo van het Oktoberfest leek te zijn gekomen. 

Tijdens de Cat. 1 dressuur bleek Ilse Cranenbroek met Emerald S echt een klasse apart in de Lichte tour, wat een waar genot om naar te kijken en dat vond het publiek zeker ook toen zij op haar Emmie de prijsuitreiking reed, het dak knalde eraf in de Eurohal.

De menruiters zorgden op dag 4 zeker ook voor spektakel, sommige karretjes gingen zo scherp en snel door de bocht dat er af en toe "gevlogen" werd. Wat een strijd en wat een spanning, prachtige sport om naar te kijken.

Vanaf woensdag gaan wij weer verder, met het O&Ki junior Horse event Powered by Groningen Seaports. Wil je in de tussentijd de uitslagen nog even in alle rust bekijken of de startlijsten even inzien? Klik dan snel op deze link.

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen! 

Uitslagen mini marathon

25 december 2017
Op 24 december was er weer spectaculaire mensport te zien tijdens IICH Groningen. De wielen gingen af en toe letterlijk van de grond, fantastisch om te zien en velen van jullie waren naar Zuidbroek gekomen om deze prachtige dag bij te wonen. Klik hier voor de uitslagen.

Prachtige paardensport, tijdens de 1e dag van IICH Groningen

20-12-2017
De eerste dag paardensport zit er op, de B ruiters beten de spits af tijdens de 56e editie van het IICH Groningen. De uitslagen zijn te vinden via deze link. Als beste combinatie mocht Janina de Boer met Pepper de ring betreden, over alle rubrieken had deze combinatie de beste resultaten geboekt.

Mogelijkheden tot extra stalling

Wil je graag een dagje eerder bij ons komen omdat je heel ver moet reizen? of is je paard dan rustiger?
Extra nachtstalling is mogelijk op de volgende dagen:

20-21 december voor de L ruiters
22-23 december voor cat 1. Dressuur
26-27 december voor pony’s
27-28 december voor M/Z/ZZ

€15 euro per pony of paard, opgeven kan via info@iichgroningen.nl

Internationaal vraagprogramma goedgekeurd

Het internationale vraagprogramma is is goedgekeurd door de FEI en staat online. Aanmelden kan via de KNHS.

Waar kan ik mij nog voor aanmelden?

Alle inschrijvingen zijn verwerkt, dat kostte wel wat tijd maar wat is het fantastisch, zoveel aanmeldingen!  Na inventarisatie van de rubrieken hebben wij de volgende rubrieken weer geopend of juist laten sluiten.

Rubriek
ZZ-Zwaar dressuur paarden open
Lichte tour dressuur paarden sluiten
Zware tour dressuur paarden open
L springen pony’s sluiten
M springen pony’s open
Z/ZZ springen pony’s open
B springen paarden open
L springen paarden open
M springen paarden open
Z springen paarden sluiten
ZZ springen paarden open

Voor de rubrieken ZZ-Zwaar cat.1 dressuur, L,M,ZZ springen paarden geef je je op voor de wachtlijst. Voor de andere opengestelde rubrieken kun je nog wel direct geplaatst worden.

Bij inschrijving moet je nu per direct betalen, dit kan helaas niet anders i.v.m. de betaal-link voor de geplaatste ruiters.

Mochten je uiteindelijk niet geplaatst worden dan krijg je vanzelfsprekend je inschrijfgeld retour.

Betaallinks vandaag allemaal verzonden

De betaallink voor de L t/m ZZ rubrieken zijn vanochtend verstuurd. Niets ontvangen? Kijk dan vooral ook even in de spam-box. Werkt de link niet? Of heb je niets ontvangen? Stuur dan een email naar penningmeester@iichgroningen.nl. Heb je geen box gereserveerd maar heb je nu spijt? Op de dag zelf kun je nog een box reserveren, er zijn meer dan voldoende boxen beschikbaar.

Online inschrijven de meest gestelde vragen...

Help! Ik heb mij ingeschreven via online inschrijving.com, maar ik krijg de bevestigingsmail van IICH Groningen niet binnen via de mail.

De bevestigingsmail wordt door sommige mailboxen geblokt. Binnen een week staan de startlijsten online en dan weet je of je een betaal-link gaat ontvangen. De inschrijving is goed gegaan als je in ieder geval het bevestigingsscherm van Online inschrijving.com hebt gehad. Natuurlijk kan het dan ook zijn dat je op de wachtlijst staat, maar de inschrijving is dan wel bij ons binnen.

Ik heb mij ingeschreven maar wanneer moet ik dan nu betalen?

Binnen een week ontvangen jullie via de mail een betaal-link, maak je het bedrag binnen 14 dagen over, dan wordt je inschrijving definitief, doe je dit niet, dan vervalt je inschrijving en dan krijgt de eerste op de wachtlijst een betaal-link. Hou de mailbox dus goed in de gaten en controleer ook af en toe de spam-box.

Staat je vraag hier niet bij? Stuur dan gerust een mailtje naar info@iichgroningen.nl o.v.v. inschrijving IICH Groningen.

Brief van het bestuur, hoe nu verder met de inschrijving

Beste ruiter(s) en amazone(s),

Gisterenochtend om 07:00u zat menigeen klaar achter de computer om zich in te schijven voor IICH Groningen, prachtig zoveel belangstelling maar helaas veroorzaakte dit overbelasting van het systeem. Onze welgemeende excuses daarvoor! Na vorig jaar hoopten wij dat het systeem het dit jaar wel aan zou kunnen, er waren diverse aanpassingen gedaan, maar helaas het bleek niet voldoende. Gisterenavond hebben wij als bestuur bij elkaar gezeten, met de handen in het haar, op zoek naar een eerlijke en betrouwbare oplossing. Hoe nu verder? Wij gaan met een schone lei beginnen en willen iedereen dezelfde en eerlijke kansen geven. In het kort:

 • De inschrijvingen die nu gedaan zijn, zijn niet betrouwbaar, sommige zijn betaald, anderen niet, wij beginnen dus weer op nul;
 • Al betaald? Per omgaande wordt het geld retour gestort;
 • Wij gaan het betalingssysteem uitschakelen, inschrijven gaat via online inschrijving.com, na de inschrijving ontvang je een betalingsverzoek via de mail, betaal je niet binnen de gestelde termijn, dan vervalt je inschrijving en krijgt de eerste op de wachtlijst een betaalverzoek en kun je meedoen (natuurlijk na betaling);
 • Inschrijven gaat per categorie/discipline:
  • dinsdag 7 november dressuur Cat. 1 vanaf 20:00u
  • woensdag 8 november pony's alle categoriën vanaf 20:00u
  • donderdag 9 november B paarden vanaf 20:00u
  • maandag 13 november L paarden vanaf 20:00u
  • dinsdag 14 november M, Z en ZZ paarden vanaf 20:00u

Wij vertrouwen erop dat wij hiermee een eerlijke en passende oplossing hebben gecreëerd, waarbij iedereen dezelfde kansen krijgt. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@iichgroningen.nl. Nogmaals excuus voor het ongemak! Iedereen wederom veel succes met het aanmelden de aankomende weken. Laten wij er met zijn allen weer een fantastische editie van het IICH Groningen 2017 van maken, wij hebben er in ieder geval alweer heel veel zin in!

Met vriendelijke groet,
Namens het voltallige bestuur
Aaldert de Vrieze, voorzitter

Extra inspringpiste tijdens IICH Groningen

Tijdens het volledige concours hebben wij dit jaar de beschikking over een extra inspringpiste, natuurlijk zoals jullie van ons gewend zijn met een top zandbodem. Voor de ruiters en de paarden betekend dit nog betere faciliteiten om een top prestatie in de ring neer te kunnen zetten. Wij zijn in ieder geval ontzettend enthousiast!

Copyright 2017 IICHGroningen.nl - Website gesponsord door Skytz websites